Германија – заложник | Вести | DW | 24.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Германија – заложник

*

Семејството на грабнатиот германски градежен инженер во Авганистан, упати тешки обвинувања против сојузната влада. Синот на грабнатиот изјави дека страхува оти владата сака да го искористи неговиот татко како пример за да спречи натамошни грабнувања. Иако грабнувачите поставија услов и за исплаќање пари, неговото семејство не знае дали тоа било земено предвид. Разведената сопруга на грабнатиот соработката со министерството за надворешни работи ја оцени како лоша.