Германија - забрана за пушење | Вести | DW | 07.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Германија - забрана за пушење

*

Во сите државни служби и во јавниот сообраќај во Германија од 1. септември ќе биде забрането пушењето. По Бундестагот, соодветниот законски акт го одобри и вториот дом на парламентот, Бундесратот (претставништвото на покраините). Државниот секертар при Министерството за здравство Марион Касперс Мерк по одлуката порача: “Кој сака да пуши мора да излезе надвор. Во Министерствата меѓутоа може да бидат создадени и посебни соби за пушење”.

Оние кои нема да ја почитуваат забраната ќе бидат соочени со казни и до 1.000 евра.