Германија – државно задолжување | Вести | DW | 02.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Германија – државно задолжување

*

Германскиот министер за финансии Пеер Штајнбрик има намера драстично да го намали државното задолжување за наредната година, а до 2011 да го спушти на нула. Според најавите од Министерството за финансии планираните 83 милиони уевра за наредните четири години треба да бидат смалени на вкупно 30 милиони ново задолжување. Германија последен пат имаше изедначен државен буџет во 1969-та година.