Германија го одбележувва Денот на народна жалост | Вести | DW | 18.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Германија го одбележувва Денот на народна жалост

*

Со повеќе манифестации денеска во Германија се одбележува Денот на народна жалост во спомен на жртвите од војните. На традиционалната молитвена церемонија во Берлин се очекува да присуствува и претседателот Хорст Келер. Попладне германскиот Бундестаг ќе одржи и специјална седница посветена на овој ден. Денеска се споменуваат жртвите од двете Светски војни и националсоцијализмот.