Германија – Велика Британија – туризам | Вести | DW | 19.03.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Германија – Велика Британија – туризам

Германскиот туристички концерн ТУИ објави дека ќе се фузионира со британското претпријатие „Ф‘рст чоис„ и со тоа ќе стане најголемо претпријатие во светот од овој вид, со вкупен промет од 18 милијарди евра годишно. Според дилот ТУИ ќе стекне 51% од акциите на британскиот партнер, но затоа на чело на фузионираниот концерн ќе застане актуелниот шеф на „Ф‘рст чоис„ Питер Лонг. Заедничко име ќе биде ТУИ тревел, а седиштето ќе му биде во Лондон.