Германија-Авганистан | Вести | DW | 26.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Германија-Авганистан

*

Министерството за надворешни работи во Берлин предупеди на пропагандна војна на радикално исламистичките талибанци. Во Германија и натаму е голем интересот за продолжување на мисијата во Авганистан за што решение треба да се донесе наесен, изјави портпарол на министерството. И натаму интензивно се преговара за ослободување на германскиот заложник кој според информациите се наоѓа во добра состојба. Според информации на талибанците 22 кореански заложници сеуште се живи. Сојузното министерство за надворешни работи во меѓувреме уште еднаш предупреди граѓаните да се воздржуваат од патување во Авганистан.