Генерален штрајк во Израел | Вести | DW | 21.03.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Генерален штрајк во Израел

Во Израел започна генералниот штрајк во јавните служби . Синдикатите со штрајкот протестираат поради неисплатените плати на илјадници вработени во општините во Израел. Од штрајкот најмногу се погодена управата , јавниот превоз и комуналната дејност. Непосредно пред штрајкот пропаднаа преговорите меѓу Сојузот на синдикатите и израелската влада.