ГГ Стефан: нема преговори со СПЦ ако на масата седи и Јован | Вести | DW | 28.05.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

ГГ Стефан: нема преговори со СПЦ ако на масата седи и Јован

Поглаварот на МПЦ, Господин господин Стефан ја отфрли можноста за преговори со СПЦ ако во нив учествува и расчинетиот владика Јован. “Со предавникот на својот народ, вера и нација никогаш нема да разговараме’, изјави Стефан и додаде дека ставот на соборот на СПЦ отвора можност за обновување на преговорите меѓу двете цркви за признавање на афтокефалноста на МПЦ.Во последното соопштение од Саборот на СПЦ стои дека со ослободување на владиката Јован од затвор се отвора можноста за дијалог со МПЦ.