Гасовод од Боливија кон Аргентина | Вести | DW | 27.03.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Гасовод од Боливија кон Аргентина

Боливија и Аргентина постигнаа договор за изградба на гасовод во должина од 1500 километри. Според преставник на боливиската влада, целиот трошок за реализирање на проектот, 1,5 милијарда долари ќе го преземе Аргентина. Од 2010 низ гасоводот секојдневно се планира да протекуваат по 20 милони кубни метри гас од Боливија кон Аргентина.