Втор круг парламентарни избори во Франција | Вести | DW | 16.06.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Втор круг парламентарни избори во Франција

*

Со гласањето во прекуокеанските земји започна вториот круг парламентрни избори во Франција. Вкупно 35 милиони Французи се повикани да гласаат за распределба на 467 пратенички места. 110 мандати во Националниот собрание веќе се распределија во првиот круг, бидејќи кандидатите освоија апсолутно мнозинство.