Време за прослава на Меѓународната вселенска станица | Старт | DW | 04.11.2015
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Време за прослава на Меѓународната вселенска станица

Во ноември 2000 година првиот долготраен екипаж пристигна на Меѓународната вселенска станица. Оттогаш таа е 15 години постојано „населена“. Од 2000 година наваму таму истражувале и извршувале експерименти преку 200 астронаути од 17 земји.

Гледај видео 01:45
Now live
01:45 минути