Во јануари претседателски избори во Грузија | Вести | DW | 09.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Во јануари претседателски избори во Грузија

*

Опозиицјата во Грузија ги поздрави најавите на претседателот Михаил Сакашвили, претседателските избори да се оддржат во јануари наредоната година. По повеќедневни масовни протести, претседателот изборите ги закажа за 5 јануари и вети оддржување референдум за термин за наредните парламентарни избори. САД уште еднаш побара од Грузија да се укине вонредната состојба. Медиумите треба повторно непречено да работата се вели од Вашингтон со оглед на тоа што во Грузија се затворени повеќе радио и телевизиски станици.