Во потрага по загубените милиони на ЕУ | Старт | DW | 28.07.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Во потрага по загубените милиони на ЕУ

Повеќе стотици милијарди евра - средства од грантовите на ЕУ - стојат на располагање за заеднички растеж на Европа во следните седум години. Но, што е со средствата што се веќе дадени? Еве еден пример од Италија за залудно фрлени европски пари, кои на крајот завршиле во тиња и вода. Планираната велосипедска патека ја нема, а се покажува дека контролата на ваквите проекти е тешка.

Гледај видео 05:16
Now live
05:16 минути