Во живо, мобилно, online | Mobile | DW | 10.04.2006
 1. Inhalt
 2. Navigation
 3. Weitere Inhalte
 4. Metanavigation
 5. Suche
 6. Choose from 30 Languages
Реклама

Mobile

Во живо, мобилно, online

Содржините на dw - world.de во живо и веднаш можете да ги симнете на вашиот мобилен апарат. Не пропуштајте ја шансата, секаде и во секое време, да бидете најдобро информирани.

Вести од целиот свет отсега и на вашиот мобилен телефон

Вести од целиот свет отсега и на вашиот мобилен телефон

Понудата на македонски јазик е на следнава адреса: http://mobile.dw-world.de/macedonian

Во секое време, преку мултимедијален мобилен телефон или џебен компјутер, можете да воспоставите интернет врска и да ги користите dw-world.de содржините.

Прво воспоставете мобилна врска на Вашиот мобилен апарат ( на пример GPRS врска ). Потоа впишете ја следнава URL адреса: http://mobile.dw-world.de/macedonian и страницата “Старт“. Откако процесот ќе заврши, со покажувачот на текстот (џојстикот) можете да изберете кој и да е од текстовите на страницата, кои се обележани со сино.

Мал совет : За да не морате секогаш одново да ја пишувате адресата, можете да ја меморирате – http://mobile.dw-world.de/macedonian.

Начин на употреба:

 • Доколку содржините на dw - world.de ги повикате преку GPRS на пример, по правило надоместок за врската му плаќате на Вашиот мобилен оператор.
 • Покрај трошоците за Вашиот мобилен оператор, сервисот на dw - world.de е бесплатен. Не се плаќаат никакви такси за каналот.
 • Претставувањето на dw - world.de страниците на различни мобилни апарати е поинакво и зависи од карактеристиките на секој апарат.
 • Во зависност од мобилниот апарат, покрај текст, се покажуваат и соодветно одбраните слики.
 • Постари мобилни апарати би можеле да имаат тешкотии во претставувањето на содржините на dw - world.de
 • Секој мобилен апарат има специфични карактеристики и можности. Се препорачува да погледнете и во упатството за употреба на вашиот мобилен апарат, за да дознаете кои можности ги има вашиот апарат и кои понуди може да ги преземе.

За сите дополнителни информации, сугестии и коментари, можете да ни се обратите преку email на: macedoni@dw-world.de

WWW-линкови