Во Германија недостигаат 80.000 возачи | Сите содржини | DW | 26.10.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Во Германија недостигаат 80.000 возачи

Долгo работнo време, лоши услови за работа, денови, па дури и недели поминати надвор од дома се само дел од причините поради кои сè помалку луѓе сакаат да возат камион. Ова може да доведе до тесни грла во снабдувањето во Европската унија, како што е моментално случајот во Велика Британија. Многу ЕУ-држави бараат возачи. Во Германија во моментов недостигаат 80.000 возачи.

Гледај видео 02:55

Прочитај го и ова