Во Газа престанаа борбите | Вести | DW | 15.06.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Во Газа престанаа борбите

*

Во појасот на Газа престанаа борбите и владее сенишен мир. Борци на Хамас привремено уапсија повеќемина водечкии команданти на Фатах, но во меѓувреме ги ослободија. Се заканува опасност борботите меѓу приврзаниците на Хамас и Фатах од појасот на Газа да се префрлат во Западниот брег, каде веќе се регистрирани први напади против продавници и бироа на прииврзеници на Хамас.