Во БиХ има стотици незгрижени мигранти | Сите содржини | DW | 03.06.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Во БиХ има стотици незгрижени мигранти

Со доаѓањето на пролетта мигрантската рута низ Босна и Херцеговина стана поактивна. Стотици бегалци и мигранти секојдневно се обидуваат преку БиХ, Хрватска и Словенија да стигнат до Италија. Привремените сместувачки капацитети одамна се пополнети и околу 2.000 лица немаат обезбедено сместување, оброк, пристап до вода, тоалет, лекар. Многумина се загрижени за своето здравје.

Гледај видео 02:08

Прочитај го и ова