Војна за гуски | Старт | DW | 20.11.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Војна за гуски

На дивите гуски толку им се допадна во регионот Гелдерланд, што не летаат на исток. Холандските селани имаат право да пукаат врз птиците кои им ја упропастуваат жетвата. Затоа тие „бегаат“на другата страна, во Германија.

Гледај видео 05:09
Now live
05:09 минути