Волфовиц одбива да поднесе оставка | Вести | DW | 16.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Волфовиц одбива да поднесе оставка

Претседателот на Светска Банка , Пол Волфовиц кој се наоѓа под жестоки критики ги отфрли барањата да поднесе оставка .

„Верувам во мисијата на оваа организација и верувам дека можам да ја спроведувам“- реагираше Волфовиц на соопштението на развојниот комитет на Светска Банка и Меѓународниот Монетарен Фонд во кое се предупредува дека Светка Банка може да ја изгуби доверливоста и добриот имиџ поради аферата со која е поврзан нејзиниот шеф . Имено Волфовиц се наоѓа под притисок да поднесе оставка бидејќи и обезбедил повисока позиција и значително зголемување на платата на својата девојка која работи во Светска Банка .