Воздушни напади против дрогата | Вести | DW | 03.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Воздушни напади против дрогата

Перуанскиот претседател Алан Гарсија ги става во употреба сите средства против дрогата.Тој нареди напад со борбени авиони врз лабораториите за производство на дрога.Ако троговијата со наркотици не биде прекината сега,на Перу му се заканува бунт,тврди Гарсија, кој очигледно алудира на ситуацијата во Колумбија,каде левоориентираните бунтовници ја финансираат борбата преку трговијата со дрога.