1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Влатко Ѓорчев

Влатко Ѓорчев е македонски политичар и долгодишен пратеник во Собранието од редовите на ВМРО-ДПМНЕ.

Роден е на 31 август 1978 година во Скопје. Дипломиран правник, Ѓорчев за првпат се појави во јавноста за време на средношколските и студентски протести против употребата на албанскиот јазик на Педагошката академија во 1997 година. Оттогаш е постојано активен во својата матична партија ВМРО-ДПМНЕ, како портпарол и пратеник во Собранието.