Висока цена за евтините домати | Старт | DW | 09.08.2013
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Висока цена за евтините домати

Три евра од час, толку добиваат сезонските работници на нивите во Италија. Се' помалку Италијанци сакаат да работат за ваква бедна плата. Нив на нивите ги заменуваат аргати од Бугарија, Романија, па дури и Сенегал.

Гледај видео 04:02
Now live
04:02 минути