Вирусот МЕРС се шири во Азија | Старт | DW | 09.06.2015
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Вирусот МЕРС се шири во Азија

Заболувањето на дишните патишта предизвикано од вирусот МЕРС се шири во Јужна Кореја. Досега има седуммина починати, а бројот на инфицирани е околу сто. И покрај стрoгите мерки на претпазливост, бројот на инфицирани се зголемува.

Гледај видео 01:47
Now live
01:47 минути