Виножито-ифтар на денот за борба против хомофобија и трансфобија | Северна Македонија | DW | 20.05.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Северна Македонија

Виножито-ифтар на денот за борба против хомофобија и трансфобија

Многу хомосексуални, бисексуални и транссексуални муслимани сметаат дека нивниот сексуален идентитет е во спротивност со нивната вера. Тоа не е така, велат од Либерално исламското здружение во Германија.

Марко е трансродово лице и муслиман и се гордее со тоа! Дошол на идеја на Меѓународниот ден за борба против хомофобија и трансфобија, во соработка со други организации, да организира ифтар и така ги поврзе своите два, на прв поглед спротивни, идентитета.

Ставовите на Марко и други учесници на Виножито-ифтарот, во видеото:

Гледај видео 02:53

„Јас сум транс и муслиман“

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама