„Весела машина“ од која тече ракија | Панорама | DW | 21.10.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

„Весела машина“ од која тече ракија

Домашното производство на ракија е традиција во Србија. За некои денес тоа е и дополнителен извор на заработувачка, но и прилика за дружење.

Домашното производство на ракија е традиција во Србија, за која се верува дека потекнува од далечно време, уште пред доаѓањето на Турците. За некои денес тоа е и дополнителен извор на заработувачка, но за мнозинството - општествен настан, прилика за добро дружење, зашто околу казанот се собираат семејството, комшиите и пријателите.  

Гледај видео 02:16

„Весела машина“ од која тече ракија

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама