1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Венко Филипче

Венко Филипче, министер за здравство во Владата на Република Северна Македонија. На функцијата е избран во декември 2017 година.

Венко Филипче е неврохирург и доцент на Медицинскиот факултет во Скопје. Дипломирал на медицинскиот факултет во Скопје во 2001 година, а во 2008 ја завршил специјализацијата по неврохирургија. Венко Филипче е именуван за министер за здравство во Владата на Република Македонија од позицијата советник за здравство на премиерот Зоран Заев и од професионалната позиција Доцент на медицинскиот факултет во Скопје.

Покажи повеќе написи