Венецуела ја зголеми цената на бензинот за 1300 проценти | Старт | DW | 19.02.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Венецуела ја зголеми цената на бензинот за 1300 проценти

Литар бензин за еден цент - со вакви цени Венецуела долго важеше за рај за возачите. Но, земјата е соочена со економско руинирање, па владата првпат по 20 години ја зголеми цената на бензинот - и тоа драстично!

Гледај видео 01:28
Now live
01:28 минути