Велосипедски тури - најнов тренд во Чернобил | Теми | DW | 21.09.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Велосипедски тури - најнов тренд во Чернобил

35 години по најтешката атомска катастрофа во светот, во Чернобил се организираат специјални велосипедски тури низ забранетата зона. Нивото на радијацијата дозволува поминување неколку часа без последици по здравјето на посетителите.

Гледај видео 01:45