Велигденски обичаи | Теми | DW | 05.04.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Велигденски обичаи

Секоја земја и секоја култура го слави Велигден на свој начин. Во Европа улога играат не само јајцата, туку и зајачињата и огнот, симболизирајќи го воскреснувањето на Исус Христос.

Гледај видео 01:07