Вашингтон и Лондон бараат поголем ангажман на ОН во Ирак | Вести | DW | 02.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Вашингтон и Лондон бараат поголем ангажман на ОН во Ирак

*

САД и Велика Британија се погласно бараат по повлекувањето на нивните трупи од Ирак, ОН да преземат поголема улога во заливот. Во заеднички предложената резолуција во советот за безбедност двете земји предлагаат испраќање на мировници на ОН во Ирак за стабилизрање на безбедносно политчката состојба во земјата.