Ватенфал – атомска централа Кримел | Вести | DW | 14.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Ватенфал – атомска централа Кримел

*

Две недели откако се случи инцидентот во атомската централа Кримел, фирмата која раководи со неа Ватенфал призна дека постоело недоразбирање кај персоналот. За време на пожарот во еден трансформатор на 28 јуни имало недоразбирање меѓу раководителот на смената и човекот одговорен за активирање на реакторот. Откако се случи инцидентот реакторот е исклучен. Вчера полицијата изврши рација во атомската централа и беа испитувани некои од вработените.