Вакцина за коронавирусот се тестира и во Африка | Теми | DW | 10.07.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Вакцина за коронавирусот се тестира и во Африка

Во неизвесната глобална трка по вакцина за коронавирусот, еден од најнадежните кандидати е проектот на британскиот универзитет Оксфорд. Првите клинички тестови врз луѓе започнаа уште во април во Велика Британија а сега во тек се нови и во Бразил и во Јужноафриканската република. Доброволците во ЈАР ќе бидат набљудувани една година за да утврдат ефектите од вакцината.

Гледај видео 01:09

Прочитајте повеќе за трката по вакцина за коронавирусот:

-САД и Кина во трескавична трка по вакцина за коронавирусот

-Германија: Тест-вакцина против Ковид-19, резултати во август

-Тешко до вакцина која сите еднакво ќе ги штити од коронавирусот

-Напната и неизвесна трка по вакцина против коронавирус

Прочитај го и ова