Б2 | Marktplatz – германскиот јазик во стопанството | Marktplatz | DW | 18.01.2012
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Marktplatz

Б2 | Marktplatz – германскиот јазик во стопанството

Со курсот за деловен германски јазик се учат многубројни изрази и фрази од областа на трговијата, финансиите, маркетингот и договорите. Курсот дава увид во германската претприемачка култура и ја подигнува меѓукултурната компетенција. Курсот е соодветен на степенот Б2 од европските стандарди и е наменет за оние кои веќе добро го владеат германскиот јазик.

Степен: Б2
Медиуми: аудио, текст (download)
Јазици: германски