Буш со стари најави за климата | Вести | DW | 29.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Буш со стари најави за климата

*

Американскиот претседател Џорџ Буш на конференцијата за климата во Вашингтон ја изрази својата желба за намалување на штетните гасови.Тој предложи земјите кои имаат најголема емисија на овие гасови до в лето идната година да се усогласат околу заедничките цели поради заштита на климата.Но,на секоја земја треба да и биде оставено самата да одлучи како ќе ја постигне целта,Буш не бара обврзувачки документи,како протоколот од Кјото.