Буш – Ирак – повлекување | Вести | DW | 04.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Буш – Ирак – повлекување

*

Американскиот претседател Џорџ Буш најави скорешна дебата околу намалувањето на бројот војници во Ирак. Конкретните разговори можат да почнат уште наредната недела, по поднесувањето на извештајот на американските генерали за актуелната состојба во Ирак. За време на ненајавената посета на Ирак, Буш вчера не кажа ниту за колкаво намалување на бројот војници станува збор, ниту пак во кој временски период би можело да се случи тоа. Американската војска има моментално околу 160.000 војници во Ирак.