Буш – измачување | Вести | DW | 21.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Буш – измачување

*

Американскиот претседател, Џорџ Буш го забрани измачувањето во текот на сослушувањата на осомничени лица за тероризам. На овој начин американската влада сака да ги усогласи своите закони со правилата кои произлегуваат од Женевската конвенција.