Бундестаг – клима | Вести | DW | 26.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Бундестаг – клима

Германскиот министер за екологија, Зигмар Габриел, во парламентот во Берлин ги претстави мерките што владата ги планира за намалување на штетните издувни гасови во атмосферата. До 2020 година емисиите на штетни гасови треба да се намалат за 40 проценти. Дел од мерките се техничките иновации и засиленото користење на обновливи енергии. Трошоците за нивното спроведување до 2020 година би изнесувале три милијарди евра годишно.