1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Бундестаг- Долен дом на германскиот парламент

Бундестагот е главниот законодавен дом во Германија. Неговите 600 членови се бираат на секое четири години на парламентарни избори.

Сето законодавство мора да мине најпрво во Бундестагот, а потоа на конечно одобрување во Бундесратот- горниот дом. Бундестагот е лоциран во Берлин во зградата на Рајхстагот во близина на Бранденбуршката порта.

Покажи повеќе написи