Бугарија: Ограда против бегалците | Старт | DW | 18.08.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Бугарија: Ограда против бегалците

Кризните жаришта на Блискиот Исток создадоа дополнителен притисок на надворешните граници на Унијата. Илјадници бегалци секојдневно се обидуваат илегално да стигнат до европска почва. За да го спречи тоа, Бугарија изгради заштитна ограда на границата со Турција - спорен ѕид од бодликав тел.

Гледај видео 05:52
Now live
05:52 минути