Бугарите и нивната недоверба кон вакцините | Сите содржини | DW | 10.12.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Бугарите и нивната недоверба кон вакцините

Бугарите тешко се одлучуваат за вакцинација. Причините се многубројни: недоволна доверба во вакцините, противречни пораки од политичарите и лекарите, лошо организирани и слабо финансирани кампањи за вакцинација. Резултатот е - најниска стапка на вакцинација во Европа и една од највисоките стапки на смртност во светот. Еве како изгледа работата на еден мобилен тим за вакцинација во Враца.

Гледај видео 04:47

Прочитај го и ова