Бруталистичка архитектура: да се спасува или урива? | Сите содржини | DW | 02.06.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Бруталистичка архитектура: да се спасува или урива?

Брутализмот е еден од најомразените правци во архитектурата на 20. век. Но, голем број архитекти и љубители на архитектурата сакаат да ги спасат ваквите објекти од уривање. Оттука и проектот #СОСБрутализам.

Нив ги сакаат или ги мразат, но во секој случај погледот врз масивните градби од натур-бетон речиси никого не го оставаат рамнодушен