Брутализмот во поранешна Југославија | Сите содржини | DW | 04.01.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Свет

Брутализмот во поранешна Југославија

За едни - архитектонски грев, за други - извонредна уметност. Брутализмот им даваше белег на цели градови во Титова Југославија. Во оваа фотогалерија претставуваме дел од тие градби со сета нивна грозна убавина.

Прочитај го и ова