Британските војници го повлекуваат признанието | Вести | DW | 07.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Британските војници го повлекуваат признанието

Британските маринци биле принудени на погрешни признанија, за време на нивното заробеништво во Иран. Им се заканувале со седум години затвор, доколку не соработуваат, соопштија повеќе војници на прес конференција. Тие биле заврзани и сместувани во самица. Очите постојано им биле заврззани. Според сегашните изјави, спротивно на оние кои ги дадоа во Иран, британските војници не навлегле во ирански води. Нивната позиција постојано ја контролирале преку сателискиот систем ЏиПиЕс. Прес конференцијата на војниците и отповикувањето на призинијата Иран ги оценува како театрална пропаганда.