Британските војници го повлекоа признанието | Вести | DW | 07.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Британските војници го повлекоа признанието

Британските маринци кои две недели беа заробени во Иран, по враќањето во Лондон ги повлекоа признанијата дадени во Техеран. Спротивнао на претходните изјави, тие дефинитивно не навлегле во иранските територијални води, изјавија војниците. Ним им се заканувале со седум години затвор, доколку не соработуваат. Освен ова британските војници изјавуваат дека биле врзувани и со заврзани очи чувани во самица. Прес конференцијата на војниците и отповикувањето на призинијата Иран ги оценува како чиста пропаганда.