Британија-Северна Ирска | Вести | DW | 01.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Британија-Северна Ирска

*

Велика Британија ја заврши речиси четиридецениската воена мисија во Северна Ирска. Од денеска безбедноста во британската провинција ќе биде во надлежност на полицијата. Британскиот министер за одбрана Боб Еиншворт изјави дека станува збор за почеток на нова ера. Премиерот на регионалната влада, Јан Пејсли изјави дека патот за мир бил постигнат благодарение на жртвувањето на британските војници.