Британија: вирусот најверојатно излезен од лабораторија | Вести | DW | 08.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Британија: вирусот најверојатно излезен од лабораторија

*

Се зголемуваат доказите дека вирусот на шап и лигавка кој се појави во Британија потекнува од една од лабораториите во јужниот дел на земјата. Се уште е нејасно како е пренесен вирусот. Во меѓувреме британските земјоделци ги разгледуваат можнсотите да поднесат тужба за обештетување во милионски суми против лабораторијата.