1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Брегзит

Комбинацијата од зборовите „Британија“ и „егзит“ се однесува на повлекувањето на Обединетото Кралство од Европската Унија

На 23 јуни 2016 година беше одржан референдум за членството на Велика Британија во ЕУ. Мнозинство од граѓаните гласаа во прилог на напуштање на Унијата. Оттогаш се водат преговори меѓу Лондон и Брисел за детаљите од „разводот“.

Покажи повеќе написи