Браун ја претстави својата програма | Вести | DW | 25.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Браун ја претстави својата програма

*

Британскиот премиер Гордон Браун во својот прв говор како шеф на партијата на Лабуристите ја претстави својата програма. Тој нагласи дека неговата влада ќе направи се за да им овозможи еднакви шанси на сите британци за остварување на нивните желби. Целта е да се намали невработеноста во земјата. Одлуката за продолжувањето на ангажманот на британските војници во Ирак треба да ја донесе парламентот во Лондон. Во однос на случувањата во Суданскиот регион Дарфур, Браун ја упати следнава порака до властите во Картум:

„ Направете прогрес или ќе се соочите со потешки санкции. Нема да се смириме додека не заврши бомбардирањето, не биде постигнат одржлив прекин на огнот и правда за сите жени и деца во Дарфур„ изјави Браун