Бранко Црвенковски во Варшава | Вести | DW | 10.05.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Бранко Црвенковски во Варшава

Полска ги поддржува ервоалтланските интеграции на Македонија и нејзиното уставнио име, соопшти полскиот претседател Лех Качински. По средбата со македонскиот претседател Бранко Црвенковски, на прес конференцијата во Варшава, Качински истакна и дека Полска на Македонија ќе и ги стави на раполагање совоите искуства за интеграцијата во ЕУ и НАТО. Македонскиот претседал Црвенковкси дека Македонија им придава големо значење на полските интегративни процеси и ги повика полските стопанственици да најдат интерес во македонското стопанство.