Босанските икони - враќање кон древната традиција | Сите содржини | DW | 06.01.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Босанските икони - враќање кон древната традиција

За иконите се смета дека го отсликуваат присуството на Бога меѓу луѓето и заземаат посебно место во православието. Ве водиме во Добој, БиХ, каде студентите на отсекот за црковно сликарство го усовршуваат древниот занает

Прочитај го и ова